Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Berlin

Berlin közlekedés

Berlin, Németország, Közlekedés

Közlekedés

Berlin, Németország, Közlekedés

Légi közlekedés
Berlinnek három repülőtere van: Tegel Flughafen, Schönefeld Flughafen, Tempelhof Flughafen.
A legforgalmasabb, Tegel repülőtérről gyorsbusszal negyed óra alatt érhető el a Kurfüstendamm, amely a központtól alig 8 km-re található. Ide érkeznek a Malév Budapest-Berlin járatai.
A Schönefeld repülőtér a városközponttól kb. 12 km-re, délre található, ez a város legfőbb repülőtere, újonnan kapott neve a Hauptstadt Airport BBI.
Tempelhof repülőtér Berlin legrégibb repülőtere, melyet 2008-ban bezártak. 

Tömegközlekedés

Vonat
Budapestről naponta több vonat indul Berlinbe, ezek az Ostbahnhofra érkeznek. Berlinnek kiváló összeköttetései vannak a többi német európai várossal, talán ez a legkényelmesebb közlekedési eszköz.
Berlin legújabb központi pályaudvara a Hauptbahnhof-Lehrer Bahnhof 2006-ban nyílt meg és egyike Európa legnagyobb közlekedési csomópontjainak.

U-Bahn és S-Bahn
Berlinben a buszok és villamosok mellett a földalatti vasút: U-Bahn és a gyorsvasút: S-Bahn jelentik a tömegközlekedést. Az U-Bahn metróként üzemel, mivel a föld alatt közlekedik, az S-Bahn a hosszabb távú utazásokra készült. 
Az U-Bahn hálózat elég sűrű, sok állomás van egymáshoz közel, a szerelvények csúcsidőben percenként vagy kétpercenként járnak. Pénteken és szombaton szinte minden U-Bahn vonalon 24 órás a forgalom.
Az S-Bahn általában éjjel 1 óráig közlekedik. Ahol éjszaka nem közelekedik az S-Bahn, ott éjszakai buszok szállítják az utasokat. 
Az S- és U-Bahnra ugyanolyan jegy kell, mint a buszra, villamosra.  

Villamos
Berlin keleti felében utazhatunk villamossal, amelyre ugyanolyan jegyet kell váltanunk, mint a buszra vagy az S-Bahnra.
Berlin három utazási zónára van osztva: A, B és C. Az A zóna a belvárost, a B zóna a külvárost, a C zóna Potsdamot és az elővárosokat jelöli. A zónák között egyszerűen utazhatunk, ha kombinált jegyet veszünk. 

Busz
Minden jelentős európai nagyvárosból heti rendszerességgel közlekednek buszok Berlinbe. A buszutak előnye, hogy nem kell átszállással bajlódni, ám az utazások hosszabb ideig tartanak, mintha vonattal vagy autóval érkeznénk.

Autó
Berlinbe autóval jól megközelíthető, számos autópálya vezet ide. A központban indulva sokszor fordul elő dugó, de Berlinben vezetni mégsem olyan rémes, mint sok más európai nagyvárosban. A belváros szinte mindenütt úgynevezett környezetvédelmi zónába esik, ezeken a területeken csak a zöldmatricás autók közlekedhetnek. 

Taxi
Berlinben kényelmes és megbízható a taxi. A három legjobb taxitársaság a Funk Taxi Berlin, a Würfelfunk és a Spree Funk.

Autóbérlés
Berlinben könnyen bérelhetünk autót, ha bemutatjuk érvényes útlevelünket és jogosítványunkat. A hitelkártyás fizetést előnyben részesítik. Nagyon sok nemzetközi autókölcsönző céget találunk a repülőtereken, vasútállomásokon és a városközpontban. A három legmegbízhatóbb a Hertz, a Sixt és az AVIS.

Bicikli 
Berlinben nagyon jó dolguk van a kerékpárosoknak, ezért érdemes biciklit bérelni. Sok bicikliút van a városban és a város környékén. Városszerte több helyen lehet kerékpárt bérelni, az egyik legmegbízhatóbb a Fahrradstation. 

Berolina Sightseeing
City-Circle-Tour, a városnéző körútnak 14 állomása van, amelyeknél ki és be lehet szállni. A buszok 30 percenként közlekednek. 

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!