Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Hafenbar

Hafenbar

Németország, Berlin

A Hafenbar karaoke bár berendezései mellett úgy érezhetjük, mintha valóban egy hajón lennénk. A ritmusos tánczene mellett koktélokkal hűthetjük le magunkat.

Tovább olvasom

Fridrichstadtpalast

Fridrichstadtpalast

Németország, Berlin

A Berlin központjában álló Fridrichstadtpalast érdekes, izgalmas és színes show-műsorokkal várja minden este a revük szerelmeseit.

Tovább olvasom

Gendarmenmarkt

Gendarmenmarkt

Németország, Berlin

A Gendarmenmarkt-ot a XIII. és a XIX. századi épületeivel a város legszebb, leghangulatosabb terének mondják.

Tovább olvasom

Unter den Linden

Unter den Linden

Németország, Berlin

Az Unter den Linden (A hársak alatt) Berlin egyik leghíresebb utcája. A hársfákkal szegélyezett út korábban a fejedelmi család kastélyát kötötte össze a vadászterülettel.

Tovább olvasom

Fernsehturm

Fernsehturm

Németország, Berlin

Amióta a moszkvai tévétorony részben leégett, a berlini Tévétorony számít Európa legmagasabb kilátójának. A német fővárosban járva érdemes megnézni.

Tovább olvasom

Milyen város Berlin?

Berlin Németország fővárosa, Kelet-Európa kapuja és kulturális metropolisz. Berlinben az égtájak még ma is nagyobb szerepet játszanak Berlinben, mint bárhol máshol.

1961 és 1989 között a várost kettészelő fal egyik oldalán Kelet-Berlin, a Német Demokratikus Köztársaság, NDK fővárosa terült el, ez volt a szovjet befolyási övezet a második világháború után. A másik oldal a nyugati szövetségesek övezete volt: Nyugat-Berlin. Ma a látogatók már alig sejtik, milyen különbségek voltak a két város között.

A régi-új főváros, a mintegy 3,4 millió lakosú Berlin a változás korát éli: hatalmas erőfeszítéseket tesznek, hogy a város építészeti tekintetben is reprezentatív fővárossá legyen. A német főváros toleráns, nyitott, izgalmas, sok szempontból is avantgárd.

Berlin több mint 150 koncertterme, színháza, három operaháza, 170 múzeuma és gyűjteménye olyan változatos kínálatot nyújt, ami szinte egyedülálló a világon. De a világhírű Berlin élénk éjszakai élete is – több mint kétszáz klub, bár, kávézó és kocsma várja a szórakozni vágyókat.

Berlin az elmúlt évszázadok során nemegyszer került a történelem középpontjába. A náci diktatúra, a zsidóüldözés és a második világháború borzasztó következményeire számos emlékmű és emlékhely figyelmeztet. A második világháború pusztítása ellenére a belváros számos történelmi jelentőségű épülete megmaradt, amelyek rommá lettek, közülük sokat újraépítettek. Az Unter den Lindenen álló Állami Opera, a berlini dóm, a Schauspielhaus színház, valamint a Gendarmenmarkton álló német és a francia dóm is ezt példázzák. A Múzeumszigeten a világhírű régészeti és kultúrtörténeti gyűjtemények mellett romos paloták sora állt másfél évtizeddel ezelőtt, 2010-re újjáépült az egész sziget.

A város 400 ezer fájának is történelmi gyökerei vannak: a fásítással elviselhetőbbé próbálták tenni az életet a fallal körülvett városban. Alig akad Európában még egy város, ahol ilyen hatalmas zöldterületek volnának.
 

Berlin Galériák

Brandenburger Tor
Berlin, Németország Látnivalók
Apartments am Brandenburger Tor***
Berlin, Németország Szállás
Kassler hús
Berlin, Németország Vendéglátás
KaDeWe
Berlin, Németország Vásárlás
Olympiastadion
Berlin, Németország Szabadidő
Sony Center
Berlin, Németország Szórakozás

Tallinn

Tallinn

Varsó

Varsó